Seuraako avoimesta suhteesta draamaa?

Innostuimme miehen kanssa, kun Netflixistä löytyi Wanderlust. Hauska nähdä ihmissuhdedraamaa, jossa eletään, kuten meillä. Varsinkin, kun pääosaa esittää ihana Toni Colette.

Wanderlustissa oli kiva katsoa keski-ikäisten ihmissuhteita kuvattuna freesisti, mutta mitään erityistä samaistumisen kokemusta sarjasta ei tullut. (Lukuunottamatta kylpyhuoneseksikohtausta sen jälkeen, kun Joy ja Alan olivat olleet ensimmäistä kertaa tahoillaan treffeillä. Sen fiiliksen tunnistin.)

Sama pätee avointa suhdetta käsitteleviin kirjohinkin.  Esimerkiksi Tristan Taorminon opaskirjassa Opening Up esitellään monenlaista tarkkaan sovittua suhdemuotoa, sopimusta ja klausuulia.  Robin Rinaldin The Wild Oats project:issa (jota suosittelen, hauska kirja!) seuraa draamaa, kyyneleitä ja ihmissuhteet menevät solmuun.

Meillä avoin suhde on ollut draamaton. Välillä mekin rähjätään, mutta riitojen aihe, tai edes syy, on äärimmäisen harvoin mikään avoimeen suhteeseen liittyvä. Sen sijaan kinaamme  perinteisistä jutuista: huonosti nukutuista öistä, toisen kiinnostuksen puutteesta itselle tärkeisiin juttuihin ja lasten kasvatuksesta.

Kertaakaan emme ole käyttäneet veto-oikeutta treffikumppaniin tai riidelleet siitä, että toinen harrastaa seksiä parisänkymme ulkopuolella.

 

Netflixin katsominen on meidän syksyssä suunnillen jännittävintä.  Treffirintamalla on ollut aika hiljaista.

Minä lemppasin kaupṕamatkustajan, kun hän ei suostunut näkemään lasilisella baarissa, vaan suostui tapaamaan ainoastaan diskreetisti suoraan hotellihuoneessa, niin ettei varmasti kärähdä. Motivaatio koko tyypin tapaamiseen oli matalalla, koska viimeksi nähdessämme, yli 1,5 v sitten, hän yritti luistaa kondomin käytöstä.

Syksyllä tapasin työmatkalla netistä löytyneen lentokapteenin. Tyyppi taisi ihan oikeasti olla lentokapteeni, vaikka niin paljon kun niitä Tinderissä vilisee, niin epäilys aina herää.Tämän miehen kunniaksi on sanottava, että hän ei profiilissaan maininnut ammattiaan (tai laittanut kuvaa ohjaamosta/univormusta). Ammatti kävi ilmi, kun urkin, miksi hän oli lähdössä seuraavana päivänä Pekingiin.

 

Olen suunnilleen joka toinen kuukausi käynyt treffeillä. On hauskaa lirkutella pari tuntia baarissa ja kuulla uuden komean miehen parhaat vitsit. Seksi on kerran tänä syksynä yllättänyt iloisesti, yleensä se on aika kivaa. Treffit on hyvää rentoutusta. Sellainen parin tunnin mindfullnes-harjoitus: laskeudu tilanteeseen, puhelin pois päältä, keskity siihen missä olet, älä mieti töitä tai pyykkejä. Mitään suurempia sävähdyksiä ei ole tullut. Ei myöskään mitään hankalia tunteita tai mustasukkaisuutta.

Olen itse iloinen, kun mies käy treffeillä. Hän tekee sitä suunnilleen yhtä usein, eli kerran parissa kuukaudessa. Hänen treffi-iltoinaan minulla on olo, että omaan vapauspankkiin tulee ikään kuin saatavaa.

Ehkä siksi, että meidän elo on niin draamatonta, on vaikea eläytyä sarjojen tai kirjojen kuvauksiin. (Toisaalta, pystyn kyllä katsomaan musikaaliakin, vaikka olen surkeista surkein laulamaan. Niin että tietenkään ei tarvitse kaiken kulttuurin olla yksi yhteen oman elämän kanssa.) Avoin suhde voi olla myös super helppo. Meillä se tarkoittaa avioliittoa ilman sitä, että toinen vehtaa työkaverin kanssa, ei ole salaisuuksia, ei hämärää viestittelyä, eikä syytä mustasukkaisuuteen. Vähän kun asuisi oikein hyvän ystävän kanssa. Ei ystävyyssuhdettakaan uhkaa se, mitä sen ulkopuolella tehdään.

Ja jos nyt mies rakastuisi toiseen, niin en oikein ymmärrä mitä asialle voisi tehdä. Lukita toinen kellariin? Epäilen, että jatkaisimme nykymalliin, ainakin niin kauan kuin toinen suhde sitä sulattaisi.

Meille tuli lukijakysymys. Siinä suhteensa avannut nainen harmitteli, että hänen miehensä oli alkanut viettää niin paljon vapaa-aikaa toisen naisen kanssa.

En osannut neuvoa mitään. Minusta jokainen saa viettää aikaa kenen kanssa haluaa. Ehkä pikkulapsivaihe on poikkeus. Minä ainakin olisin ollut aika hiilenä, jos mies olisi käynyt taidemuseoissa toisen kanssa, silloin kun minä leikitin taaperoa kotona.

Olisi kiva kuulla, onko teillä avoin suhde aiheuttanut draamaa.

10 kommenttia artikkeliin ”Seuraako avoimesta suhteesta draamaa?

 1. Avoimesta suhteesta ei ainakaan meillä ole seurannut draamaa. Alussa toki oli tiukat säännöt, mutta tässä vuosien aikana melkein kaikista säännöistä on luovuttu. Avoin suhde on meille tapa elää, osa arkipäivää eikä sitä ole tarpeen nostaa esille millään lailla. Sopimus on tehty ja se on pitävä, näin on helppoa elää. Sanottakoon kuitenkin, että tällä hetkellä treffirintamalla on erittäin rauhallista, mutta vilkkaampienkaan kausien aikana ei ole asiasta tarvinnut riidellä tai mieltänsä pahoittaa. Näin on hyvä!

  Tykkää

   1. Erona ehkä se, että meillä on pidetty parhaana ratkaisuna vakideittejä. Teillä ymmärtääkseni treffikumppanit ovat enemmänkin vaihtuneet 🙂 Mutta muuten mennään aika lailla samalla ideologiaa.

    Liked by 1 henkilö

 2. Minulla on tällä hetkellä avoimessa suhteessa elävä mies, ollut aiemmin myös sinkkumies, puolisolla ollut sekä varattu ja sinkkunainen. Mutta siis kaikki nämä enemmän tai vähemmän pitkäaikaisia tuttavuuksia. Nyt olisi ehkä aika etsiä uusi treffikumppani, ei vaan aika tahdo riittää…

  Tykkää

 3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Meillä ei ole ns avointa suhdetta, vaan enemmänkin polyamorinen kuvio. Olimme parina (siis yhdessä) erään naisen kanssa ja se oli aika ilahduttava kokemus. Toki jonkinlaista jälkipyykkiä asiasta tuli ja tilannetta piti purkaa puolin ja toisin, mutta mitään ihmeempää draamaa emme siitä saaneet aikaiseksi. Tilanne on tällä hetkellä hieman auki, eli jatkosta emme vielä tiedä, että jatkuuko suhde vaiko ei. Tuskin ihan sellaiseen avoimeen suhteeseen kyllä lähdettäis, itsellä (ja miehellä myös) on sellainen ajatus seksistä, että se seuraa rakkaudesta tai ainakin luottamuksesta toiseen, tai meidän tapauksessa kolmanteen ihmiseen. Tämä ei ole tarkoitettu mitenkään tuomitsevaksi huomioksi, mutta meillä tällainen polyviritys toimii paremmin, eli olemme sitoutuneet yhteen ihmiseen kerrallaan, käytännössä siis toiseen naiseen, koska minä olen bi. Tässäkin on se etu, että ei tartte pelätä, että toinen lähtis ”pettämään” jonkun muun kanssa, kun voi ihan luvan kanssa harrastaa seksiä avioliiton ulkopuolellakin.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että teillä on ollut iloa tuova kokemus. Aivan samaa mieltä tosta viimeisestä lauseesta, Minustakin avoin suhde on vähemmän haavoittuva, koska siinä seksi avioliiton ulkopuolella ei ole sopimusrikkomus ja suhteen ulkopuolisista haluista saa puhua. Niitä kun useimmilla varatuillakin kuitenkin on.

   Se, haluaako seksin ja rakkauden samassa paketissa, on kiinnostava kysymys. kirjoitit, että teistä seksi seuraa rakkaudesta. Me olemme puolestaan irroittaneet ne kaksi toisistaan. On rakkaudellista seksiä (esim meillä keskenämme) ja sitten on aikuisten leikkiä eli silkkaa seksiä muiden kanssa. Kyllä minulla on lämpimiä tunteita ja joskus ihastustakin muihin tyyppeihin, mutta rakkaus on varattu avioliittoon.
   rakkaudellista kesää!

   Tykkää

 4. Eksyttiin juuri teidän blogiin. Todella mielenkiintoinen! Pahoittelut jos kysytään jotain, mihin löytyisi vastaus kahlaamalla vanhoja tekstejä (perehdymme niihin kyllä vielä ajallaan), mutta miten päädyitte nimenomaan yksittäin treffailuun, ettekä yhdessä seikkailuun? Näiden kahden vaihtoehdon välillä me puntaroimme nyt omia suunnitelmiamme.

  Onko jossain taustainfoa teistä? Olisi kiva hieman hahmottaa kontekstia, miten samoissa elämäntilanteissa mahdollisesti mennään.

  Yhtäkaikki, ihanaa löytää näin ajatuksella kirjoitettu blogi aiheesta. Seurantaan! 🙂

  Tykkää

  1. Moi T&T, kiitos viestistä! Sori että lomakauden vuoksi vastaaminen on kestänyt.

   Treffaillaan tahoillamme käytännön syiden vuoksi. Varsinkin nainen on niin kranttu, ettemme ole löytäneet paria, josta molemmat innostuisivat. Myös lastenvahdin vuoksi on yleensä helpompaa hoitaa seikkailut yksi kerrallaan. Toki olemme avoimia myös yhteisille jutuille, mutta niitä on eteen osunut harvemmin.

   Meidän taustamme on sellainen, että olemme olleet reilut 10 v yhdessä. Olimme siis olleet n. 7 vuotta, kun avasimme suhteemme. Sitä ennen meillä oli ankea vaihe, oikeastaan ihan parisuhdekriisi. Kävimme parisuhdeterapeutillakin, mutta se ei auttanut. Neljän käyntikerran jälkeen lopetimme. Ainoa hyöty tuntui olevan, että olimme miehen kanssa saaneet yhden yhdistävän asian lisää: kumpikaan meistä ei pitänyt terapeutista. Avoin suhde sensijaan oli meille heti hyvältä tuntuva ratkaisu. En olisi ikinä uskonut, että ihmissuhde voi niin nopeasti ja kivuttomasti, muuttua näin dramaattisesti. Meillä on sen jälkeen ollut melkein aina aivan mahtavaa yhdessä. Toivottavasti te löydätte just telle parhaan tavan olla yhdessä!

   Kuumaa kesää! T. Nainen

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s