Avoimessa suhteessa tärkeintä on suhde

Nainen kirjoitti meistä artikkelin, joka julkaistiin sekä Me Naisissa että Ilta-Sanomissa. Luin huvikseni Ilta-Sanomien sivuilta ja Facebookista kommentteja. Ne olivat itseasiassa yllättävän positiivisia, odotin tuomitsevampaa ja trollailevampaa sävyä.

Kommenteista tuli kuitenkin mieleeni asia, josta olen puhunut ystävieni kanssa, kun olemme puhuneet avoimesta suhteestamme. Avoin suhde kiinnostaa, ja ystävät ovat siitä kyselleet. Avoin suhde on hyvin konkreettinen asia parisuhteessa, siksi ymmärrän hyvin, että se kiinnostaa. Mutta olen aina jossain vaiheessa keskustelua sanonut, että avoin suhde ei itseasiassa ole se suurin ja tärkein muutos suhteessamme. Tärkeintä on, että nyt puhumme suhteestamme toisillemme. Puhumme niin positiivisista kuin negatiivisista tunteista, mitä kaikissa suhteissa aina on. Puhumme seksistä, mistä kiihotumme tai mitä haluaisimme kokeilla. Puhumme myös muista kumppaneistamme, vaikkapa millaisia viestejä olemme saaneet. Se, että puhumme kaikesta koko ajan, mahdollistaa avoimen suhteen siten, että välillämme on vahva tunneside, muttei mustasukkaisuutta.

Meille avoin suhde ei ole vain lupa käydä vieraissa vuoteissa, vaan eritoten meidän välistä avoimuutta. Ja avoimen suhteemme tärkein suhde on meidän suhteemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s