Vilkasta seuraelämää

Mies soitti aamupäivällä hotelihuoneestaan ulkomaillta. Hänen eilisillan deittinsä oli suihkussa, ja mies ehti puhua. Minä olin merenrannassa kävelyllä. Lähinnä nauratti. Olin itse juuri pari päivää aiemmin palannut seikkailuiltani. Minulla ei siis ollut mitään syytä olla kateellinen. Lähinnä olin iloinen miehen puolesta. Hänen äänensä kuulosti siltä, että oli ollut hauska ilta. Minusta oli kiva jutella ja odotin jo miestä kotiin.

Joulukuu meni treffi-ja myös kotirintamalla nihkeästi. Mies murehti kaikenlaista. En oikein saanut kysyttyä, mikä häntä vaivasi. Siihen minulla oli kaksi syytä: ensinnäkin  ärsytti, ettei aikuinen ihminen saa suutaan auki ja kerrottua, mikä vaivaa. Toiseksi pelkäsin, että mies haluaa lopettaa avoimen suhteen. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että melkein mieluummin eroaisin, kun palaisin suhteeseen ilman vapautta.

Joulukuun lopulla löysimme uuden pariterapeutin. Jo yksi kerta siellä auttoi ja kotielämä muuttui ensin siedettäväksi ja sitten kivaksi.

Minulla oli työmatka ja asensin takaisin Tinderin puhelimeeni. Tällä kertaa hyvää seuraa oli hankalampi löytää kuin viimeksi. (Viime kerralla pari kuukautta sitten tapasin varatun, hyvää englantia puhuvan, viehättävän miehen muutamia tunteja hotellissa.) Turhautti. Olin myös matkalle lähtiessä niin väsynyt, että ajatuskin yöjuoksuista uuvutti. Mutta kyllä  seuraa lopulta löytyi.

Ensimmäisenä iltana tapasin ikäiseni vapaan miehen. Hän oli runopoika-tyyppiä ja meillä oli paljon kiinnostavaa juteltavaa. Niin paljon, että ehdotin yömyssyä. Menimme vuokra-asunnolle, mutta siellä intiimimmän kanssakäymisen tiellä oli paha este. Asunto oli niin kylmä, ettei siellä mitenkään pystynyt olemaan ilman vaatteita. Tiemme erosivat. Nyt kuusi päivää myöhemmin minun on hyvin vaikea muistaa miehen nimeä tai kasvonpiirteitä.

Seuraavaksi illaksi olin sopinut toiset treffit. Mies oli minnua hiukan vanhempi ja varattu. Hän oli viestitellessämme ollut hämmentynyt avoimesta suhteesta (mikä yleensä johti siihen että lopetin viestittelyn. Haluan deittailla liberaaleja ihmisiä, en ketään, jolle minun tarvitsee perustella toimintaani.) Mutta samalla mies oli ollut itseironinen, hauska ja laittanut minut sopivasti tiukille, niin että olin kiinnostunut. Tinder-chatti on harvoin tarjonnut varsinaista älyllistä haastetta. Mies tuntui tässä suhteessa vähän poikkeukselta.

Tapasimme illalla baarissa. Noin viiden minuutin juttelun jälkeen deitti ihmetteli, miksi ihmeessä kerroin kaikista maailman ihmisistä turvatakuuna treffieni henkilöllisyyden juuri aviomiehelleni enkä kaverille. En ollut ikinä edes ajatellut asiaa. Kun meillä on avoin suhde, niin ollaan sitten avoimia.

Joimme lasilliset ja jatkoimme huoneeseeni. Oli seksiä ja kulturelli deitti oli hyvää seuraa. Nukkumaan hän lähti kotiinsa. Tapasimme vielä matkani aikana kerran uudestaan. Pohdin, onko riski tavata samaa henkilöä kahdesti, mitä jos kiinnyn? Luotin kuitenkin omaan tunteettomuuteeni. Ja niin kävikin. Lähtöpäivänäni vaihdoimme viestejä. Deitti oli tosi hyvää seuraa ja oli hauska olla hänen kanssaan tekemisissä. Jo matkalla lentoasemalle hän oli haalistunut mielessäni. Tajusin kyllä, että lähtijälle yhden illan juttu on paljon helpompi. Se jää matkakohteeseen, kun palaan arkeen. Viimeinen viesti, jonka deitiltä sain taisi kiteyttää asian: Your take off will be my landing.

 

3 kommenttia artikkeliin ”Vilkasta seuraelämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s