Eikö avoimessa suhteessa ole riski rakastua vieraaseen?

“Ettekö te pelkää, että jompi kumpi rakastuu johonkin toiseen?” Tämä on ehkä yleisin reaktio, kun kerron, ettei yksiavioisuus ole suhteessamme erityisen oleellista.

Vastaus on, emme pelkää. Paljon suurempi riski siihen, että olisimme rakastuneet tai muuten vain tyytymättömyyttämme eronneet, oli aiemmin, silloin kun suhteemme oli yksiavioinen ja huono.

Nyt pidän pienenä riskiä, että rakastuisin toiseen. Ihastumme varmasti, siinä kun kai kaikki välillä ihastuvat tuttavuuksiinsa. Mutta parisuhteemme on nyt niin hyvällä tolalla, että tuntuu oudolta, että joku tulisi väliimme. Meillä on kivaa, luottamuksellista ja rentoa yhdessä. Juttelemme tosi paljon ja seksiäkin on säännöllisesti. Kun tämä parisuhde vielä mahdollistaa omatkin seikkailut, niin paljon vaadittaisiin, että vaihtaisin suhteemme mihinkään toiseen.

Miten ihmiset reagoivat, kun sanoo, että tapailemme välillä muitakin. Naispuoliset kaverini ovat valtaosin olleet skeptisiä. Suhteemme epäillään olevan huonossa jamassa (meillä on ikään kuin toinen jalka jo ulos ovesta), mieheni arvellaan suostuneen järjestelyyn painostukseni vuoksi, minun arvellaan kerjäävän sivusuhteilta hyväksyntää, osa on hämmentynyt, olemmeko hurahtaneet johonkin 70-lukua henkivään polyamoriseen ideologiaan ja yllä mainittu rakastumisriski ovat yleisiä naisten kommentteja. Jotkut harvat ovat olleet kiinnostuneita. Melkein jokainen on sanonut, ettei kestäisi, jos oma mies tapailisi muita. Sen sijaan vain pari on sanonut suoraan, ettei itse haluaisi kokeilla samaa.

Miesten kanssa olen puhunut suhteestamme vähemmän. Oikeastaan vain Tinder-tuttavuuksille. Heidän reaktionsa ovat olleet hyvin toisenlaisia. Miehet haluavat aina tietää kaksi asiaa: toimiiko avoin suhde (toimii) ja harrastammeko yhdessä seksiä muiden kanssa (emme).

Mies on kertonut parille kaverilleen. Näistä miespuoliset ovat pitäneet järjestelyämme hyvänä ja naispuolinen sanoi, että kuulostaa siltä, että suhteemme on niin hyvä, että se mahdollistaa avoimuuden. Viimeksi mainittu on se versio, jonka itse allekirjoitan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s