Avoin suhde: välitilinpäätös

Olemme kokeilleet tämän syksyn avointa suhdetta. Mielestäni oikeastaan kaikki on ollut siinä hyvää: omat seikkailut ovat olleet jännittäviä ja kotona on ollut paljon kivempaa kuin ennen. Täysin ristiriidatonta ei tietenkään tämä syksy ole ollut.

Olin jo etukäteen varautunut mielessäni siihen, että kaikki ei olisi auvoista, vaan omat ja naisen seikkailut saattaisivat herättää ristiriitaisia tunteita. Naisella oli ensimmäinen seikkailu, josta tiesin etukäteen. Huomasin hänen lähdettyään, että asia on mielessä, eikä oloni ole täysin normaali. En mitenkään riutunut, mutta jokin tuntui oudolta. Koska mustasukkaisuus ei ole yksi tunne, yritin eritellä tunteitani. Tulin siihen lopputulokseen, että tunteeni olivat ikävän, ja ehkä pienen kateuden yhdistelmä. Naisella on jotain, mitä minulla ei sillä hetkellä ole: jännitystä ja todennäköisesti seksiä. Tiesin, ettei minulla olisi oikeasti syytä tuntea niin: näkisimme jälleen pian ja todennäköisesti meilläkin olisi taas pian seksiä. Lisäksi minulla oli ollut seikkailu vain vähän aiemmin. En ollut peloissani suhteestamme: toisin kuin mies, jota nainen tapaisi, minä olisin taas pian naisen kanssa. Mutta tunteethan eivät ole määrättävissä, enkä halunnut yrittääkään kieltää niitä.

Olimme sopineet, että nainen ilmoittaa minulle kun hänen treffinsä ovat ohi. Hänkin oli toivonut tällaista järjestelyä tuomaan turvallisuutta, ja minustakin se tuntui kivalta. Heräsin yöllä ja katsoin puhelintani, eikä viestiä ollut tullut. Sitten en nukahtanutkaan uudelleen, ja jäin miettimään miksi viestiä ei ollut tullut. Olin varma, että nainen ei ollut toiminut sopimallamme tavalla. Unettomana sen miettiminen suututti minut ja valvoin tunteja. Aikaisin aamulla lähetin närkästyneen viestin ja tilanne selvisi: nainen oli lähettänyt viestin, mutta se ei ollut saapunut puhelimeeni.

Unettomana yönä mietin muutakin, esimerkiksi olin epäillyt naisen ensimmäisellä seikkailullaan unohtaneen kondomin. Seuraavana päivänä puhuimme naisen kanssa asiasta. Nainen tunnusti, että kondomia ei käytetty. Arvostan, että hän oli rehellinen. Ymmärrän, että siitä oli ollut vaikea puhua, mutta sen kertomatta jättäminen oli vakavaa, asiahan olisi saattanut vaikuttaa minun terveyteeni. Saimme asian selvitettyä, mutta se oli osoitus, että meillä molemmilla on kuitenkin asioita, joista on vaikea puhua.

Minä en puolestani saanut kerrottua yksistä treffeistäni naiselle etukäteen. Tiesin toimivani typerästi, mutta olin kokenut että nainen ei täysin hyväksy treffikumppania, vaikka vakuutteli että on ok tavata häntä. Hän ilmeisesti ajatteli, että saisin paremmankin. Mielestäni siitä oli oppina, ettei toisen deittiä tule arvostella, vaikka olisikin sitä mieltä ettei hän ole kaunis, komea tai muuten sopiva.

Avoimen suhteen syksy on ollut hyvää aikaa parisuhteessamme. Vaikka on asioita, joista puhuminen on puolin ja toisin edelleen vaikeaa, olemme kuitenkin valtavasti avoimempia kuin aikaisemmin. Minulla on ollut kaksi seikkailua: klubilla ja treffisivustolla tapaamieni naisten kanssa. Ne ovat olleet kivoja, ja haluan että minulla on mahdollisuus seikkailuihin myöhemminkin. Naisen seikkailu ei tuntunut minusta pahalta, ennemmin vain ikävöin naista ja hänet on ihana nähdä kun hän palaa.

Parasta syksyssä eivät ole kuitenkaan olleet muut kumppanit, vaan oma suhteemme. Olemme läheisiä, puhumme paljon, meillä on seksiä ja kotiin on aina kiva tulla nykyään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s