Avoimuuden puolesta

Kun olen käsitellyt aviokriisiämme, olen puhunut siitä paitsi naisen ja terapeutin, myös monien ystävieni kanssa. En ole aiemmin ollut erityisen avoin yksityisasioistani, mutta olen ajatellut, että näin vahvistan parisuhteen avoimuuden kulttuuria puhumalla parisuhteesta kaikkien kanssa varsin samalla tavalla.

Olen tehnyt kaksi mielenkiintoista havaintoa. Ensinnäkin vapautuu paljon energiaa, kun ei pohdi asioita yksin, vaan jakaa ne. Kun asia on sanottu, sen voi vetää yli henkiseltä työlistalta ja se saa oikeat mittasuhteet. Osa asioista tulee kuitattua pienenä, osa aiheuttaa paljonkin keskustelua. En kuitenkaan joudu yksin käsittelemään niitä.

Toinen havaintoni on, että kun puhuu omista parisuhdeongelmistaan, ihmiset tarttuvat niihin välittömästi. He tunnistavat samoja ongelmia omissa suhteissaan, tai avautuvat omista, erilaisista, ongelmistaan. Se tuntuu hyvin voimauttavalta: emme ole yksin ongelminemme ja niistä voi puhua monien ihmisten kanssa. Samalla kuulee erilaisia näkökulmia, ja ratkaisuja asioihin. Se on hyvin antoisaa.

Taannoisissa juhlissa kävin kolme kiinnostavaa keskustelua. Ne kaikki liittyivät parisuhteisiin tai seksiin. Moni, sinänsä kiva, keskustelu esimerkiksi työasioista jäi niiden varjoon. Keskustelujen aiheet vaihtelivat avioerosta ja parisuhdekriisistä ystävän ehdotukseen että kävisimme naisen kanssa kinky-klubilla. Hän ajatteli että pitäisimme siitä.

Ainakin osa keskusteluista olisi jäänyt käymättä, ellen olisi itse avautunut samoille ihmisille aikaisemmin. Nyt pääsin jakamaan ajatuksia, ja toivottavasti tukemaan ihmisiä vaikeissa tilanteissa. Ja sain hyvän vinkin mitä tehdä seuraavalla pariskuntalomalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s