En käy kauppaa seksillä

Jatkan vielä Osmo Kontulan mollaamista (ks edellinen postaus).

Kontula on nimittäin viimeksi tällä viikolla ollut lehdessä huolestuneena kertomassa, että ”kumppani kaikille” ja ”parisuhteessa päätös säännöllisestä rakastelusta”. Kyse on Väestöliiton Perhebarometristä, joka neuvoo parhaita keinoja lisätä kansakunnan onnellisuutta.

Vielä paljon Kontulaa kreisimmin barometria komppasi lääketieteen ja kirurgian tohtori, gynekologi, neuvolalääkäri Anneli Kivijärvi, joka on tainnut katsoa liian paljon Pretty Womania:

”Moni on saanut hienon turkin ja auton seksillä. Se on hyvä kaupankäyntiväline. Siksi tuntuukin hirveän hassulta, että joku ei ollenkaan halua harrastaa seksiä oman kumppanin kanssa avioliitossa. Pienellä teolla se koko elämä sujuisi paljon paremmin.”

Vähän samanlaisen vastauksen sain, kun kerran avasin keskustelun seksuaalisesta haluttomuudestani yhden ammattiauttajan kanssa (kyseessä ei ollut se ärsyttävä parisuhdeterapeutti). Ammattilainen kehotti minua hakemaan kompromissia, miettimään mikä määrä seksiä olisi meille molemmille parisuhteessa ok.

Että silmät kiinni vaan ja ajattele isänmaata. En pysty.

Osmo Kontula kirjoittaa kirjassaan Mielen seksuaalisuus:

”Yllättävän monilla naisilla seksuaalinen halu hiipuu melko pian vakiintumisen jälkeen ilman sen kummempaa tiedostettua syytä. On aivan kuin halun tehtävä olisi näissä tapauksissa vain mahdollistaa suhteen vakiintuminen. Sen jälkeen heillä ei ole sille enää käyttöä.”

Tuo nainen voisin olla minä. Kontula ei ole tajunnut,  ettei ainakaan minun haluni hiivu. Se vain suuntautuu parisuhteen ulkopuolelle. Tämä on niin tabu, etten itsekään tajunnut asiaa vuosiin.

Toivon, että Suomessa on myös oikeasti seksimyönteisiä terapeutteja, seksologeja ja gynekologeja, eikä vain näitä parisuhdemyönteisiä kontuloita. Sellaisia terapeutteja, jotka kysyvät esimerkiksi: Haluaisitko seksiä jonkun ihmisen kanssa? Voisitko jossain olosuhteissa haluta taas miestäsi?  Harrastatko itsetyydytystä? Minulle olisi noiden kysymysten myötä voinut selvitä aiemmin, ettei haluttomuuden tarvitse pilata elämääni. Ongelmani oli vain vaatimus parisuhdeseksistä. Koska varatun ihmisen ei suoda panevan ketään muuta kuin papin vihkimää puoliskoaan, elimme seksittömästi ja aika onnettomina.

Nyt tilanne on onneksi muuttunut. Se tapahtui kyllä pikemminkin ammattiauttajista huolimatta kuin heidän tuellaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”En käy kauppaa seksillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s